Junior Mérnök Program

 

 

 A program célja

18551410 xxl

Kiemelkedő fontosságúnak tartjuk, hogy a friss diplomás, pályakezdő fiatalokat támogathassuk szakmai karrierjük elindításában. Ezért hívtuk életre Junior Mérnök Programunkat, melynek keretein belül a felsőfokú  tanulmányaikat sikeresen befejező fiatal tehetségeket várjuk 6 hónapos belső rotációs szakképzésünkre.

A programban részt vevők kezdetben megismerik az elektronikai ipart, vállalatunk működését, általános tréningeken vesznek részt, melyre alapozva mentor segítségével sajátíthatnak el mélyebb szakmai ismereteket. A mentorálási időszakban a vállalat számos mérnöki munkájába nyerhetnek betekintést, mely egy komplex rálátást biztosít a gyártási folyamatok egészére. Ennek köszönhetően a féléves képzés végére egy tapasztalt, friss elméleti és gyakorlati tudással rendelkező mérnök kollégát köszönthetünk a Jabil csapatában.

A felsőoktatásban megszerzett tudásra alapozva a Junior Mérnök Program egyedülálló fejlődési lehetőséget kínál pályakezdő diplomások számára.

 

 

13210372 k

 

A program menete

 • általános képzések (szervezeti felépítés, szakmai alapozó e-learning tréningek, LEAN képzés)
 • gyártósori feladatok (minden munkafázis elsajátítása, termék életvonal végig követése)
 • 5 mérnöki terület életébe való bevonás (projektek, napi feladatok, szakmai on-the-job képzések)
 • mentori támogatás (segítünk karrierutad megtalálásában érdeklődésednek megfelelően)
 • oklevél megszerzése
 • program sikeres elvégzése után tagja lehetsz a megismert mérnöki csapatok egyikének

  

 

 15898321 k

Keressük a jövő mérnökeit, akik: 

 • friss diplomásként az elektronikai világban képzelik el a jövőjüket,
 • szeretnék az ismereteiket a gyakorlatba átültetni,
 • képesek angol nyelvtudásukat a nemzetközi környezetben alkalmazni,
 • keresik a változatos kihívásokat,
 • gyorsan reagálnak a felmerülő vevői igényekre,
 • szívesen dolgoznak önállóan és csapatban is.

 

 

Amit kínálunk

Vállalatunk egyik legfőbb törekvése, hogy kiváló szakembereket alkalmazzunk, s hogy számukra ideális munkakörnyezetet, vonzó bérezési csomagot biztosítsunk. Kiemelkedő fontosságú a folyamatos fejlődési lehetőség, így belső képzéseken, on the job tréningeken vehetnek részt a programban résztvevő jelöltjeink, szakmai mentorálással segítve beilleszkedésüket vállalatunkhoz.

Széleskörű juttatási csomagunk

 • Versenyképes fizetés
 • Utazási támogatás
 • Étkezési támogatás
 • Szakmai mentorálás
 • Fejlődési lehetőség
 • Korszerű technológia, modern munkakörnyezet
 • Csatlakozási lehetőség a Jabilhez sikeres program teljesítés esetén

Kedvezményes sportolási lehetőségek: konditerem, fitnesz, úszás, kosárlabda, futball.

Vállalati rendezvények: családi és egészség nap, sport események, jubileumi rendezvények.

 

 

 

 

 Junior mérnökeink tapasztalata a korábbi programról:

  

Lengyel István – Debreceni Egyetem, Műszaki Kar, műszaki menedzser

Jelenlegi munkaköre: Ipari mérnök

A program olyan lehetőséget ad pályakezdőknek, amit máshol nem kaphatnak meg: általános dilemma napjainkban, hogy tapasztalat nélkül igen nehéz munkát találni, munka nélkül azonban nincs tapasztalat; erre a jelenségre nyújt megoldást a Junior Mérnök Program. Itt hat hónapunk van arra, hogy teljes munkaidőben egy tanulási folyamat során megszerezzük a későbbi munkavégzéshez elengedhetetlen tudást és szakmai tapasztalatot; s ha jól teljesítünk, arra is lehetőséget kapunk, hogy a vállalati kötelékében kezdjük el szakmai pályafutásunkat.

 

Oláh Gabriella, Miskolci Egyetem, gazdasági informatikus

Jelenlegi munkaköre: Minőségbiztosítási mérnök

Az egyetem elvégzését követően hiába kerestem állást a szakmámban: a meghirdetett pozíciókhoz több tapasztalattal kellett volna rendelkeznem. Ekkor értesültem a Jabil Junior Mérnök Programjáról, melynek október óta vagyok részese. Az elmúlt időszakban kiváló szakemberektől tanulhattam, akik mind nagyon segítőkésznek bizonyultak, s elősegítették, hogy napról napra többet tanuljunk, s egyre terhelhetőbbek legyünk, így a program végéhez közeledve már önálló feladatokat, projekteket is bíztak ránk. Így a saját bőrömön is megtapasztalhatom, hogy van előrelépési lehetőség.

 

Bencze Viktor, Debreceni Egyetem, kutató geológus; Miskolci Egyetem, hulladék eljárás technikai mérnök

Jelenlegi munkaköre: Ipari mérnök

Kezdetben szokatlan volt a nagyvállalati struktúra, a rendszerszemlélet, de élveztünk minden újdonságot, amit egy multinacionális környezet adhat egy pályakezdő mérnöknek. A program során fokozatosan sajátítottuk el az ismereteket, egyre komplexebb folyamatokra nyílt rálátásunk, mentorunk tudásszintünknek megfelelően fejlesztett minket, így egyénre szabottan, egy multinacionális vállalatnál szerezhettük meg azt a tapasztalatot, nem kerültünk egyből a mély vízbe, volt időnk mindent alaposan megtanulni, ami egészen kivételesnek mondható.