Hírek

A Jabil Mérnökbajnokság a kelet-magyarországi mérnökhallgatók versenye volt, melynek keretében logikai, mérnöki, matematikai tudásukat mérhették össze az egyetemi tanulók. A személyes fordulóra november 8-án került sor vállalatunknál.

A Mérnökbajnokság 21 csapattal rajtolt el – ennyien töltötték ki az online feladatokat. A hallgatók Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Kassa és Gödöllő egyetemeiről neveztek, a legjobban teljesítő 10 csapat juthatott tovább a november 8-án megrendezett személyes fordulóra a Manufacturing Day keretében.

A döntőre a Miskolci és Debreceni Egyetemről érkeztek a 3 fős csapatok. A hallgatók elsőként a Jabillel, gyártási képességeinkkel ismerkedhettek meg Kékesi Sándor, Multiplant Mérnökségi Igazgató prezentációjából. Ezt követően egy katapult paramétereit állíthatták be, így versenyeztek azért, hogy eltalálják a célpontot. A délelőtti program lean tréninggel zárult.

            

Délután került sor a gyakorlati megmérettetésre, a csapatoknak katapultot kellett építeniük. A nap végén gyártósori bejáráson vettek részt a hallgatók.
A győztes csapatok a DE-Jó lesz, Kiccsalád Bt. és a TrustME volt, akik 6, 4, illetve 2 éjszakás wellness hétvégén pihenhetik ki a vizsgaidőszak fáradalmait.